De Maatschappij organiseert bijeenkomst: ‘Van een lineaire naar een circulaire economie’

Op donderdagmiddag 14 september organiseert De Maatschappij een bijeenkomst voor leden en introducés rondom het thema ‘circulaire economie’. Tijdens deze bijeenkomst word je meegenomen in de wereld van nieuwe circulaire verdienmodellen en circulaire Arnhemse ondernemers.

Zo geeft prof. dr. Jan Jonker (hoogleraar duurzaam ondernemen) toelichting over de circulaire economie, de weg ernaar toe en de urgentie. Daarnaast worden er circulaire praktijkvoorbeelden van Arnhemse ondernemers behandeld in twee sessies. Bij de eerste sessie staat Peeze centraal. Dit gaat vooral over ‘circulair geld’. Bij de andere sessie staat IPKW bewoner Alucha centraal en wordt de technische kant van circulariteit belicht. Onder ander recycling van papierslib komt hier naar voren.

Kijk op de website van De Maatschappij voor meer informatie.

Programma
15.30 uur           Inloop 
15.45 uur           Welkom en introductie IPKW
16.00 uur           Prof. Dr. Jan Jonker ‘Verdienmodellen in de Circulaire Economie’
16.45 uur           Pauze
17.00 uur           Parallelsessie 1, Heidi Leenaarts & Timmo Terpstra –
                        Circulair ondernemen
                        Parallelsessie 2, Gijs Jansen - de Pyrolyse techniek
17.45 uur           Plenaire terugkoppeling
18.00 uur           Borrel
19.00 uur           Einde

Locatie
Parkrestaurant De Waard, IPKW - Westervoortsedijk 73.

Aanmelden
Aanmelden (gratis) kan via deze link.

Over De Maatschappij
De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid
en Handel, kortweg De Maatschappij, is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen bij de overheid, bedrijven en kennisinstellingen. Van zzp’er tot wethouder, van directeur tot docent. We gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek. We inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. Ook nemen we initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en een sterke, ondernemende samenleving. De vereniging bestaat jaar 240 jaar en heeft ruim 2500 leden in 26 lokale departementen; van Drenthe tot Zeeland. We zijn er trots op dat Koning Willem-Alexander onze beschermheer is. Hier lees je meer over De Maatschappij.

< terug