‘Zonne-energie in Nederland goedkoper dan fossiele energie’

enie.nl claimt de eerste aanbieder te zijn die zonne-energie van eigen dak aanbiedt voor een lagere prijs dan die van fossiele energie.

De zonne-energieleverancier lanceert hiertoe een nieuw product voor de Nederlandse energiemarkt. ‘Consumenten, bedrijven en verenigingen kunnen “gratis” zonnepanelen op hun dak krijgen, ze hoeven alleen een vaste vergoeding per opgewekt kilowattuur te betalen. Deze prijs is lager dan die voor energie uit bijvoorbeeld kolen, olie en gas’, meldt enie.nl.

Met de lancering van het nieuwe product hoopt enie.nl een kantelpunt te realiseren. ‘De vraag naar zonne-energie is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen, hierdoor zijn de prijzen substantieel gedaald. Echter, de gemiddelde investering van 4 à 5 duizend euro is voor veel huishoudens nog te hoog’, aldus Patrick van der Meulen, directeur en oprichter van enie.nl. ‘Het is onze droom om heel Nederland te laten profiteren van goedkopere en duurzame zonne-energie en daarom hebben we een product ontwikkeld waarbij men alleen betaald voor hetgeen men zelf opwekt. Zo maken we zonne-energie voor iedereen toegankelijk.’

enie.nl claimt de eerste leverancier te zijn die gratis zonnepanelen levert waarbij de klant alleen per opgewekte kilowattuur betaalt. Het uitgangspunt is dat de prijs per kilowattuur altijd lager is dan die van energie uit fossiele brandstoffen. Aan het einde van de looptijd wordt de zonne-energie-installatie kosteloos overgedragen aan de klant en wekt deze nog jaren gratis stroom op.

Bron: Solar Magazine
Afbeelding: Engie Energie

< terug