Generation-E

Generation-E is een krachtenbundeling van bestaande, hoogwaardige incubatorprogramma’s voor kansrijke startende ondernemers in de duurzame energie. Generation-E staat voor de nieuwe generatie van meest veelbelovende energie startups. Mensen die iets op gang brengen. Baanbrekers. Koplopers. Mensen die geloven in hun idee, in zichzelf en in een wereld die vrij is van fossiele brandstoffen. Mensen die hun ideeën kunnen activeren en tot een commercieel succes maken. Achter het programma staan gerenommeerde founders die geloven in duurzame en renderende energie.

Het incubatorprogramma van Generation-E, gevestigd op IPKW, betekent kapitaal, kennis en netwerk voor de meest veelbelovende startups in duurzame energie.

Van idee tot succesvolle energy start-up

Erik Meiberg, programmamanager van Generation-E, vertelt: “Overal in Nederland kun je dingen binnen de energie- en milieutechnologie bedenken, maar als je wilt dat het ook echt wordt ontwikkeld, moet je in het oosten van Nederland zijn.” Start-ups zijn belangrijk voor Arnhem en de regio. Er is de laatste jaren een sterk netwerk van bedrijven ontstaan dat start-up ondernemingen ondersteunt. Erik: “Wij zien dat er een hoop ideeën zijn, maar dat betekent niet dat er altijd succesvolle energy start-ups ontstaan. Ondernemers lopen vaak tegen gelijksoortige problemen aan, zoals de markt of financiën. Er is een bepaald gegarandeerd kapitaal te besteden voor de start ups, we beschikken over een excellent netwerk, bieden begeleiding tot en met de volgende fase, hanteren een bewezen aanpak en we hebben het beste van bestaande programma’s gebundeld."

ThermoSmart

Ondernemer Hans Kouwenhoven kan erover meepraten. In 2013 richtte hij ThermoSmart op, een bedrijf dat de gebruiks- en milieuvriendelijke ThermoSmart thermostaat heeft ontwikkeld, produceert en verkoopt. “Toen ik een nieuw appartement kocht, moest ik ook een nieuwe thermostaat kiezen. Ik zocht er één die mooi was om te zien en makkelijk in het gebruik. Zo’n thermostaat bleek nog niet op de markt te zijn,” vertelt Hans. Het idee achter Thermosmart was geboren en inmiddels ligt ThermoSmart in veel winkels. Als start-upondernemer kwam hij voor een hoop uitdagingen te staan. “Veel start-uppers hebben dezelfde issues: geld, netwerk en locatie. Het programma van Generation-E biedt mogelijkheden op alle drie deze vlakken.” Vooral het netwerk is een groot voordeel, vindt hij. “De mensen van Generation-E hebben toch een hoop contacten waar jij als start-upondernemer gebruik van kan maken. Dat kan je een stapje verder helpen.”

Neem voor meer informatie contact op met Erik Meiberg, programmamanager van Generation-E via 06 – 270 85 530 of info@generation-e.nl.

bron: generation-e.nl

< terug