Arnhemse ontwerpers met kunststof Colback naar Dutch Design Week

ARNHEM - Tien Arnhemse productontwerpers presenteren zich eind oktober op de Dutch Design Week in Eindhoven met producten die zij gemaakt hebben van Colback. Dat is een kunststof die de multinational Low & Bonar produceert in Amerika, China Ć©n Arnhem.

Colback is een 'non-woven' kunststof die bestaat uit draadjes polypropyleen, poly-ethyleen of polyamide die op een willekeurige manier met elkaar zijn versmolten. De stof wordt gebruikt als achterkant van tapijt, in automatten en op andere onzichtbare plekken. 

Printer
Low & Bonar en de tien ontwerpers hebben nu het project In4nite in het leven geroepen, om te onderzoeken of er meer kan met Colback. De ontwerpers denken van wel. Rick Tegelaar heeft een printer gemaakt waarmee hij Colback in vloeibare vorm kan printen. Erik Stehmann heeft de vellen gevouwen tot lampenkappen. Grafisch ontwerpster Dana Dijkgraaf heeft geĆ«xperimenteerd met het bedrukken van Colbackvellen. Robbin Baas heeft het materiaal geplooid, om er de zitting van een bank mee te maken. Zo zijn er nog meer ontwerpen.

De Dutch Design Week is van 21 tot en met 29 oktober. Of de producten daarna op de markt komen, hangt af van de vraag of iemand ze in productie wil nemen.

Bron: De Gelderlander

< terug