Jaarcongres Gelders Energieakkoord - 10 mei 2017

"Dit mag je niet missen!"

Volgens dagvoorzitter Iwan Göbel kan je je niet veroorloven om het Jaarcongres Gelders Energieakkoord te missen. En dit heeft onder andere te maken met hoofdspreker Jeremy Rifkin. Deze econoom en schrijver is dé adviseur van grote politiek leiders. Het is heel bijzonder dat deze man naar Gelderland komt. "Zorg dat je erbij bent!" aldus Göbel.

Gelderland loopt voorop als het om duurzaamheid gaat!

In 2020 wordt in 100.000 woningen in Gelderland energie opgewekt en in 2050 is de provincie Gelderland klimaatneutraal. Dit zijn een aantal ambities die vastgelegd zijn in het Gelders Energieakkoord. 

Het Gelders Energieakkoord is door ruim 160 toonaangevende bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties in Gelderland ondertekend. Ze vinden elkaar in de gezamenlijke ambitie: Gelderland Energieneutraal in 2050. Ieder op zijn eigen wijze, vanuit zijn eigen organisatie en zijn eigen standpunten en verantwoordelijkheden. Maar met één ambitie: samen werken aan de energietransitie.

Op woensdag 10 mei wordt, vanaf 17.00 uur, het jaarcongres van het Gelders Energieakkoord georganiseerd op IPKW. Tijdens het jaarcongres wordt de balans opgemaakt over de huidige ambities en wordt er gesproken over nieuwe doelstellingen voor de toekomst. 

Wat kunt u verwachten tijdens het Jaarcongres op 10 mei?

Het Gelders Energieakkoord is erg trots dat de Amerikaanse visionair, econoom, politiek adviseur en bestselling auteur Jeremy Rifkin, de hoofdgast is. 
“Energie delen via internet zoals we informatie met elkaar delen?” Dat is over 10 jaar heel gebruikelijk, voorziet deze visionair.

Tijdens het congres neemt Jeremy Rifkin u mee in zijn ideeën over de enorme digitale en economische verschuivingen, die dichterbij zijn dan u denkt. Gedurende het programma kunnen alle deelnemers hun ideeën over de nabije toekomst delen en geeft Mr. Rifkin feedback.
In zijn laatste boek ‘Zero marginal cost society’ gaat Rifkin in op de manier waarop iedere consument in de toekomst producent zal worden via het ‘Internet of Things’.
In interviews met het Gelders Energieakkoord licht hij toe hoe de ontwikkelingen in communicatie, energie en transport gaan zorgen voor een derde industriële revolutie. 

Vervolgens werken de deelnemers aan verschillende thematafels verder om de visie van Rifkin te vertalen naar hun werkelijkheid over 10 jaar. Na een algemene terugkoppeling van Rifkin kunt u napraten tijdens een informele borrel.

Meld u aan om aanwezig te zijn!

De agenda van de toekomst krijgt vorm op 10 mei op IPKW. Iedereen is van harte uitgenodigd om zich hier voor in te zetten en aanwezig te zijn tijdens dit jaarcongres. U kunt zich via deze link aanmelden.

Ook interesse om met uw organisatie deel uit te maken van het Gelders Energieakkoord?

Ondertekenen van het Gelders Energieakkoord kan via deze pagina.
Ook Industriepark Kleefse Waard is na ondertekening actief deelnemer van het Gelders Energieakkoord. Dit betekent dat IPKW de doelen, zoals deze op de website van het Gelders Energieakkoord staan toegelicht, actief steunt. 

Houd vooral de website van het Gelders Energieakkoord in de gaten voor de meest recente informatie, blogs, interviews en updates!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

< terug