RIFT haalt groeikapitaal op voor opschaling ijzerbrandstoftechnologie

De innovatieve startup RIFT heeft €11 miljoen aan nieuw kapitaal opgehaald om hun duurzame ijzerbrandstoftechnologie verder op te schalen. Investeerders PGGM, Invest-NL en Oost NL sluiten zich aan bij bestaande partners zoals Rubio, Energietransitiefonds Rotterdam (ETFR) en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) in deze financieringsronde.

Medio 2022 startte RIFT met het testen van haar Iron Fuel Technology™ op het Energy Demo Field (Shared Facility Connectr) dat ons park faciliteert. Deze set-up markeerde een belangrijke stap in de ontwikkeling van hun technologie, die gebruikmaakt van ijzerpoeder om temperaturen tot 2.000°C te genereren zonder directe CO2-uitstoot. Het proces is circulair doordat het restproduct, roestpoeder, met behulp van waterstof weer kan worden omgezet in bruikbaar ijzerpoeder.

Met het opgehaalde kapitaal zal RIFT dit jaar 2 GWh aan duurtesten uitvoeren in hun pilotfaciliteiten in Arnhem en Helmond, met als doel de technologie klaar te maken voor commerciële toepassingen in sectoren zoals voedselproductie, papierindustrie en keramiek.

Mark Verhagen, CEO van RIFT, benadrukt dat de investering meer is dan alleen financiële steun: “De nieuwe partners brengen ook waardevolle expertise in duurzame infrastructuur, wat cruciaal is voor onze grootschalige implementatie. Met deze samenwerking kunnen we onze ambitie waarmaken om de industriële sector te verduurzamen en tegen 2050 jaarlijks 1 gigaton CO2 te besparen.”

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313