circulaire economie
Als voormalig terrein van de AKU (Algemene Kunstzijde Unie) en later AkzoNobel zit duurzaamheid in onze vezels. Dit wordt op verschillende manieren uitgedragen: het zit in de thematiek van de partijen die zich hier vestigen (de huurders) en in hoe de plek zelf wordt ingericht (de bebouwde omgeving en de programmering). Op het gebied van energie, afval, gebouwen, mobiliteit en mensen geeft IPKW invulling aan de circulaire economie. Het is onze ambitie om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn.
ontmoeting en kennisdeling
Met een breed scala aan faciliteiten, wordt op IPKW een bruisende cleantech community aangemoedigd en gefaciliteerd. Van restaurant De Waard en de eigen Technische Dienst tot gratis bootcamp voor IPKW’ers: ontmoeting en kennisdeling staan centraal. Bovendien worden er op het park met grote regelmaat evenementen, bijeenkomsten en productlanceringen georganiseerd. Zo werken we met elkaar op een bijzondere plek, die barst van de historie, aan de energiecampus van de toekomst.
energie- en milieutechnologie
IPKW richt zich specifiek op bedrijven in de Energie- en Milieutechnologie (EMT), ook wel cleantech genoemd. Onze huurders ontwikkelen en innoveren voor een schonere toekomst, in een omgeving die zowel vanuit bedrijfseconomisch perspectief als vanuit sociaal ondernemerschap interessant is. Daarbij bieden we volop kansen voor de ontwikkeling van energy startups en werken we samen met het onderwijs en de overheid.
Ben jij bezig met de wereld van morgen en wil je in jouw markt excelleren? Sluit je dan aan bij andere bedrijven met diezelfde instelling!