Awesems: innovatiekracht in eMobility en energie

Op ons industriepark, waar innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan, verwelkomen we nieuwe bewoner Awesems. Deze voorloper in slimme eMobility-oplossingen huist voortaan in het Connectr Innovation Lab. Directeur René van de Kracht deelt graag zijn visie en de ambities voor dit Arnhemse bedrijf.

Bijdragen aan energietransitie
Van de Kracht wilde in eerste instantie een actieve bijdrage leveren aan betere eMobility. “Na meer dan 25 jaar in de IT was ik toe aan iets nieuws,” vertelt René van de Kracht. “De IT-kennis die ik had opgedaan was in 2018 een goede aanvulling op de beginnende markt van eMobility en laadoplossingen. Door slimme diensten te ontwikkelen, heb ik toen een actieve bijdrage geleverd aan de sector. Inmiddels is dat verschoven naar bijdragen aan de energietransitie”, geeft hij aan. “We merkten dat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn, als we ook hun energie leveren. Daarom zijn we sinds kort een volwaardige energieleverancier met ACM-licentie (vergunning van Autoriteit Consument & Markt): Awesems Energie. Met de combinatie van laadinfrastructuur, energie, batterijen voor lokale energieopslag en onze software bieden we een compleet energiepakket.”
De oplossingen van Awesems zorgen voor lagere kosten voor de klanten én dragen bij aan het oplossen van piekbelastingen en onbalans op het energienetwerk. Het bijdragen aan de energietransitie heeft voor Van de Kracht ook een diepere reden. Hij legt uit: “We moeten zuiniger zijn op de omgeving waarin we leven en de grondstoffen die we gebruiken. Zo kunnen we een leefbare omgeving voor onze kinderen waarborgen. Iedereen die bij ons werkt, deelt dit gedachtegoed.”

Innovatieve oplossingen
Awesems biedt vernieuwende oplossingen. Van de Kracht noemt een paar voorbeelden: “We zien kansen in smartcharging voor laadinfrastructuur en batterijen voor lokale energieopslag. Op basis van onze dynamische uurprijzen voor energie, kunnen onze klanten op het voordeligste moment hun auto’s of batterij opladen.” Hij vervolgt: “Onze software zorgt bijvoorbeeld voor het afvlakken van pieken in het stroomverbruik. Vooral als die pieken niet passen in het contractueel vermogen, scheelt dat onaangename brieven van de netbeheerder”, vertelt René. “Ook kan de software ervoor zorgen dat het opladen van elektrische auto’s niet samenvalt met andere kritische bedrijfsprocessen met een grote energievraag. Op die manier bieden we onze klanten bedrijfszekerheid.” Daarnaast biedt Awesems oplossingen voor het thuisladen van zakelijke rijders. “We hebben bijvoorbeeld de zakelijke thuislaadpas ontwikkeld, die gekoppeld is aan de ‘Mijn Awesems’-omgeving. Heeft de zakelijke rijder daarnaast een energiecontract bij Awesems Energie, dan kunnen we de zakelijke laadkosten direct doorbelasten aan de werkgever. Dat betekent voor de berijder dat er niets verandert aan zijn of haar privé-energierekening.”

Groeimogelijkheden op IPKW
Door de groei van het bedrijf zocht René een grotere bedrijfsruimte. De keus viel op Industriepark Kleefse Waard. “Als Arnhemmer en als Arnhems bedrijf is IPKW natuurlijk dé plek om kantoor te houden. De aanwezigheid van Connectr op IPKW is voor ons extra interessant. Connectr organiseert activiteiten die raken aan onze business. Samen innoveren we verder!”, aldus Van de Kracht. Ondanks de korte tijd dat het bedrijf op het park gevestigd is, voelen ze al direct de toegevoegde waarde. “Je voelt de bedrijvigheid en innovatiekracht. Dit is een omgeving die ons fantastisch stimuleert in de ontwikkeling van onze producten en diensten. En daarmee onze bijdrage aan een leefbare omgeving!”

Meer weten over de producten en diensten van Awesems?
Ga naar www.awesems.com.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313