Boekpresentatie ‘De Kleefse Waard: Industriepark op historische grond in Arnhem’

Vrijdag 13 september vindt tijdens de Opening van de Open Monumentendag Arnhem de presentatie plaats van het boek ‘De Kleefse Waard: industriepark op historische grond’. Wethouder Bob Roelofs en Bart Schoonderbeek, directeur Schipper Bosch, zullen de eerste exemplaren in ontvangst nemen. 

In het boek wordt de historie van de Kleefse Waard beschreven. Het is een toonbeeld van transities: van landbouw via steenbakkerijen naar chemische industrie en nu naar de ontwikkeling van schone energie en duurzame materialen.

In 1940 kocht de Algemene Kunstzijde Unie (AKU) een groot deel van de Kleefse Waard om er een fabriek te vestigen voor een zeer modern materiaal: rayonvezel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwde het bedrijf volgens de nieuwste inzichten een omvangrijk complex van fabrieken. Maar de tijden veranderden, de AKU werd Akzo, daarna AkzoNobel en zei de kunstvezels vaarwel.

Ontwikkelaar Schipper Bosch kocht De Kleefse Waard in 2003. De ontwikkelaar respecteerde de architectonische waarde van het complex en herontwikkelde het park, met behoud van industrieel erfgoed, tot een hotspot voor innovatieve en schone technologie.

Geïnteresseerd in de geschiedenis van het park? Het boek is na vrijdag 13 september voor €12,95 verkrijgbaar in de Arnhemse boekhandels. Of bestel het boek nog voor vrijdag aanstaande via de uitgever en ontvang het boek thuis.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313