Floadings missie voor schone mobiliteit

Floading, specialist in laadoplossingen, was al enige tijd gevestigd in het Connectr Shared Office op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Onlangs hebben ze hun activiteiten uitgebreid naar het nieuwe Connectr Innovation Lab. Arnaud van der Sluis, oprichter van Floading, vertelt over zijn missie voor schonere mobiliteit en legt uit waarom IPKW voor hem de ideale vestigingsplek is.

Schonere mobiliteit, schonere wereld
In 2018 richtte Arnaud van der Sluis Floading op met een duidelijke missie: de meest vervuilende voertuigen schoner maken. Maar zijn passie voor laadinfra gaat verder terug. “In 2008 ben ik al begonnen met laadinfra,” vertelt Arnaud. “Met mijn opgedane kennis en ervaring wilde ik echt iets bijdragen. We hebben met elkaar een zooitje van de aarde gemaakt. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om de wereld schoner te maken.”

Een unieke werkomgeving op IPKW
Floading’s keuze voor vestiging op IPKW was niet toevallig. “Dit park is de woonboulevard voor laadinfra, en daar wil ik tussen zitten,” legt Arnaud uit. Hij roemt de unieke sfeer van IPKW, die zich onderscheidt van traditionele kantooromgevingen. “De set-up van het park is ontspannen en inspirerend. De omgeving buiten heb ik echt nodig, het geeft me de ruimte om creatief te zijn.” Naast de inspirerende omgeving waardeert Arnaud de samenwerking en kennisdeling met andere bedrijven op het park. Zo werkt Floading nauw samen met bedrijven als Deftpower en EVesto. Ook benut Floading de creatieve sector op het park om duurzaam te werken. “Van ons afval worden bijvoorbeeld transportkisten voor schilderijen gemaakt, wat bijdraagt aan de circulaire economie, door het beperken van onze afvalstroom.”

Unieke aanpak
Floading biedt simpele laadoplossingen in een complexe omgeving, vooral gericht op vrachtwagens. Wat Floading onderscheidt, is hun kennis van de volledige keten. “We helpen de klant van A tot Z,” zegt Arnaud. “Er komen veel partijen bij kijken, zoals netbeheerders, installatiebedrijven en de overheid. Maar wij hebben alle stappen in de keten al doorlopen, van betalingssystemen en software tot stroomvoorziening en vergunningen. Hierdoor kunnen klanten echt profiteren van onze ervaring.” Floading’s specialisatie ligt in het leveren van de juiste laders, inzicht bieden in het gebruik en zorgen dat klanten geld kunnen verdienen met hun laadinfrastructuur.

Uitdagingen in de markt
De overgang naar elektrische mobiliteit brengt uitdagingen met zich mee, zoals de financiering van laadoplossingen. “Klanten zijn gewend om per liter diesel te betalen, maar nu moeten ze ineens hardware aanschaffen,” legt Arnaud uit. “Dit is een grote omslag in vergelijking met traditionele tankmethodes.”

De toekomst van Floading
Ondanks de uitdagingen ziet Arnaud veel groeipotentieel voor Floading. “Tegen 2030 moeten er ongeveer 2 miljoen elektrische vrachtauto’s in Europa rijden, terwijl er nu (in Nederland) slechts 2000 zijn. Dit betekent een enorme groei, gestimuleerd door de Europese Unie.”

Dankzij hun strategische locatie op IPKW en hun focus op innovatie, is Floading goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in de energietransitie. Arnaud besluit: “We werken aan een schonere wereld, en dat doen we graag samen met onze partners hier op het park.”

Fotografie: Michèle Giebing

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313