Hedgehog’s innovaties dragen bij aan versnellen energietransitie

Hedgehog Applications is een pionier op het gebied van slimme technologie voor laadsystemen en energieopslag voor elektrische voertuigen. Het bedrijf, opgericht door Arjan Heinen en geleid door directeur Maarten Klein Geltink, richt zich op het benutten van nieuwe toepassingen voor elektrische mobiliteit. Deze innovatieve aanpak helpt de energietransitie te versnellen en draagt bij aan een groenere toekomst. Maarten Klein Geltink legt uit hoe dit werkt en gaat in op de unieke samenwerking met partijen op Industriepark Kleefse Waard (IPKW).


Kracht van hardware en software
De missie van Hedgehog is duidelijk: de energietransitie versnellen. Dit doen zij door geavanceerde hardware en intelligente software te combineren. “Enkel de hardware gaat niet de oplossing geven” legt Maarten Klein Geltink, directeur van Hedgehog Applications, uit. “Door energieopslag slim te gebruiken, kan zonne-energie op een later moment gebruikt worden om bijvoorbeeld elektrische vrachtwagens op te laden”.
Het doel van Hedgehog is om 100% groen laden mogelijk te maken en intelligente laadoplossingen te bieden die de toekomst van schone mobiliteit bepalen.

ChargeBooster: het slimme laadplein
Het ChargeBooster-systeem van Hedgehog is een slim laadplein waarbij software en hardware optimaal samenwerken. Hierdoor kunnen bedrijven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet toch elektrisch rijden. Het systeem is schaalbaar, wat betekent dat bedrijven het kunnen uitbreiden en zich kunnen voorbereiden op de toekomst. “Onze klanten vinden het fijn dat we één compleet systeem leveren, waarbij ze zowel ‘s nachts met laag vermogen kunnen laden, als wel tijdens een 30 minuten lunchpauze op hoog vermogen” zegt Klein Geltink.

Kosten efficiënt
Een belangrijk project van de jonge onderneming is het gebruik van zowel nieuwe als re-used batterijen voor hun snelladers. Dit verlaagt de milieu-impact. Ze werken bijna helemaal op gelijkstroom, wat zorgt voor minder energieverlies en hogere efficiëntie. Hun slimme software maakt het mogelijk om voertuigen te laden met lokaal opgewekte zonne-energie. Hierdoor worden voertuigen zo goedkoop en groen mogelijk geladen.

Samenwerking
Samenwerking is essentieel voor Hedgehog Applications. Het bedrijf werkt samen met diverse partners voor de bouw van componenten van de Chargebooster en ze zijn lid van de Heavy Duty Charging Community van Connectr. Klein Geltink: “Dit netwerk biedt ons waardevolle connecties en samenwerkingen, zoals het Megawatt consortium. Ook werken we samen met partners op het gebied van subsidies om onze Research & Development inspanningen te ondersteunen, denk bijvoorbeeld aan Oost NL en RvO.”

Waarde van Connectr en IPKW
Het netwerk van Connectr biedt veel voordelen voor Hedgehog Applications. Naast het lidmaatschap van de Heavy Duty Charging community, gebruiken ze de faciliteiten van het Shared Office. Inmiddels zijn ze gevestigd in hun kantoor en protoshop in het Connectr Innovation Lab. Dit geeft hen nog meer mogelijkheden voor innovatie en samenwerking.
Maarten is zeer te spreken over Industriepark Kleefse Waard. “We zijn hier in het hart van de energie-transitie. Het is een prachtig park met professionele partners en een groene, bruisende omgeving,” zegt hij. Dit draagt bij aan een positieve uitstraling voor ons bedrijf en maakt het een ideale plek om klanten en leveranciers te ontvangen.”

Op IPKW verbinden, inspireren en faciliteren we, samen met Connectr – Energy innovation, het energie-ecosysteem. Hierdoor ontstaan innovaties die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313