Milence bouwt vanuit IPKW aan Europese laadinfrastructuur voor vrachtvervoer

Milence opent op ons park een kantoorlocatie en ontwikkelt tevens een groot testcentrum voor heavy duty oplaadapparatuur. Vanuit de locatie in Arnhem wil het bedrijf een belangrijke bijdrage leveren aan de elektrificatie van het internationale vrachtvervoer, om de toekomst van het wegtransport fossielvrij te maken. Milence nam de kantoorlocatie op 5 juli officieel in gebruik.

Ongeveer een kwart van de wegvervoeremissies in de EU komt van zware bedrijfsvoertuigen. Milence – een joint venture van Daimler Truck, de TRATON GROUP en de Volvo Group – heeft zich toegelegd op de bouw en exploitatie van 1.700 openbare oplaadpunten in Europa in 2027. Daarmee wil het bedrijf de overgang naar emissievrije zware vrachtvoertuigen versnellen. Om die doelstelling te bereiken, opent Milence verschillende oplaadstations in Europa. Inmiddels bouwt het bedrijf laadstations in Zweden, Frankrijk, België, Duitsland, Italië en Nederland.

Emissies omlaag door elektrificatie vrachtvervoer
De vestiging van Milence op IPKW omvat een kantoor voor ongeveer 65 mensen van waaruit wordt gewerkt aan de operationele kant van het bedrijf. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf een groot testlab waar de R&D plaats gaat vinden voor slimme en snelle laadapparatuur voor vrachtwagens. “Batterij-aangedreven vrachtvervoer is nu al de meest efficiënte en duurzame manier van wegtransport. Maar om dat potentieel te ontsluiten is een goede laadinfrastructuur essentieel.” legt Anja van Niersen, CEO van Milence, uit.

Lees verder

Bron: Oost NL
Foto: Barbara Kerkhof
Foto eerder dit jaar genomen tijdens de Arnhem Electricity Week, toen het pand nog in aanbouw was.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313